Henkilökohtaisia tarinoita

Henkilökohtaisia tarinoita ja kokemuksia

Saat todennäköisesti paljon tietoa, opastusta ja tukea terveydenhuollon ammattilaisilta. Saatat kuitenkin myös kaivata vertaistukea ihmisiltä, jotka ovat käyneet läpi samoja asioita. Alta voit lukea letkuruokintaan liittyviä henkilökohtaisia kokemuksiaan, joista voi olla sinulle apua ja rohkaisua. 

 

PEG-letku on huomaamaton ja helppo käyttää. En edes muista letkun olemassaoloa, kun en käytä sitä.

Jack, 54 vuotta

En stressaa enää syömisestä. Voin paremmin ja syömiseni on turvallista.

Sandrine, 79 vuotta

Olin aluksi huolissani, miten pärjäisimme ilman apua, mutta vaimoni ravitseminen oli helppoa. Hän näytti hyvinvoivalta, sai lisää painoa ja tunsi olonsa hyväksi. Mielestäni PEG oli hyvä vaihtoehto, ilman sitä hän ei voisi elää.

Simon, 57 vuotta

Letkuravitsemuksen ansiosta voimme keskittyä Sofien arjen parantamiseen

Sofien, 5 vuotta, vanhemmat

Kesti jonkin aikaa tottua siihen, etten voinut syödä suun kautta. Se meni kuitenkin ohi ja nyt en anna sen häiritä itseäni.

Bill, 67 vuotta

Tekee hyvää jutella muiden potilaiden ja omaisten kanssa. Jokaisella on omanlaisiaan kokemuksia kerrottavana. Ne antavat tukea, kun huomaa, ettei ole yksin asian kanssa. Muillekin omaishoitajille tapahtuu samanlaisia asioita.

Sarah, 31 vuotta

Pidän pumpun mahdollistamasta vapaudesta, annostelen letkuravintovalmisteen sen avulla öisin.

Tom, 79 vuotta

Kun sain tietää kotiutuvani sairaalasta, oli huolissani, miten minä ja perheeni pärjäisimme…

Jane, 74 vuotta

Käyn joka viikko uimassa ilman mitään ongelmia syöttöletkun kanssa. Olin aluksi huolestunut uimisesta letkun kanssa, mutta lääkärini mukaan siitä ei ole haittaa.

Sophie, 45 vuotta

Olen matkustanut letkuravitsemuksen kanssa Hollantiin, Saksaan ja Portugaliin. Olen aina yhteydessä lentoyhtiöön ennen matkaani ja otan kaiken tarvittavan mukaani. Matkustaminen on ollut yllättävän helppoa ja osoittanut, etten olekaan NIIN erilainen verrattuna muihin matkustajiin.

Sarah, 62 vuotta

Olin eilen siskoni järjestämissä juhlissa. Minulla oli niin hauskaa! Tiputin letkuravintovalmistetta koko ajan. Pidän kovasti pumpusta, sillä se on niin huomaamaton. Kävin vain hetken ajan keittiössä ottamassa lääkkeeni.

James, 75 vuotta

Mieheni ja minä syömme joka päivä yhdessä keittiössä, aivan kuten teimme ennen leikkaustanikin. Hän syö tavallista ruokaa ja minä annostelen letkuravinnon. Tästä on tullut aivan normaalia meille. Jos meillä on vieraita, käyn annostelemassa letkuravinnon keittiössä mutta palaan sitten pöytään. Laitan mielelläni ruokaa muille, mutta en vain pysty itse syömään sitä. Teen myös ruokaostokset itse. Aluksi ihmiset ihmettelivät letkuravitsemustani, mutta he tottuivat siihen nopeasti, aivan kuten mekin.

Judith, 63 vuotta

Nyt olemme varmoja, että tyttäremme saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet, sillä kaikki tarvittava on letkuravintovalmisteessa.

Sofien, 5 vuotta, vanhemmat

Tunnen itseni vahvemmaksi, selviän arjesta paremmin ja olen paremmassa kunnossa. Voin paremmin fyysisesti ja psyykkisesti.

Peter, 48 vuotta

Ennen kuin mieheni sairastui, kuvittelin letkuravitsemuksen liittyvän vain kuolemansairaisiin ihmisiin. Nyt kun mieheni taistelee tietään takaisin elämään, en voisi kuvitella parempaa ratkaisua hänelle.

Jane, 67 vuotta